Снимка: ПетелПротестиращите от Палатковия лагер във Варна излязоха с отворено писмо по

...
Снимка: ПетелПротестиращите от Палатковия лагер във Варна излязоха с отворено писмо по
Коментари Харесай

Призив на протестиращите от Варна за Деня на Съединението на България

Снимка: Петел

Протестиращите от Палатковия лагер във Варна излязоха с отворено писмо във връзка идното честване Денят на Съединението, излиза наяве от известие оповестено във Facebook страницата им, представено от.

В писмото се споделя следното:

“Утре, 6 септември, всички ние ще отбележим 135 години от една от найсветлите дати в българската история. Денят на Съединението е дата с епохално значение в героичната битка за самостоятелна българска страна.

На този ден няма по-логично място за отдаване на респект към делото на Съединението от Паметника на починалите във войната със Сърбия. С безусловната победа в Сръбско-българската война младата българска страна съумява по безапелационен метод да отстои това единство и да получи интернационално самопризнание.

Община Варна е провела шествие до паметника, заупокойна молитва и гала по полагане на венци към 11 часа на следващия ден заран.

Палатковият лагер на протестиращите против днешната власт е ситуиран наоколо до паметника, по тази причина заявяваме своето предпочитание тази паметна дата да не бъде опорочена и призоваваме:

Органите на реда: Да не прибягват до дейности отвън минимално нужните за обезпечаване на реда и сигурността и да отстраняват навреме възможни провокатори.

Представителите на локалната и държавна власт: Да не предизвикат жители със своите думи и дейности.

 

Протестиращите: Да проявят почитание към паметта на починалите и да не опорочават тази светла дата с вербална експанзия. Допустим е единствено безмълвен митинг, без да се попречва достъпът до паметника.

Жителите на Варна: Да не се подвеждат по крайни дейности от който и да било.

В лагера съблюдаваме нормите за кротичък митинг и чакаме дейностите на охранителните органи да бъдат в сходство.

Ние от Палатков лагер Варна заявяваме ясно, че няма да пречим на ритуала на отдаване на респект към починалите и призоваваме всички присъстващи да последват образеца ни.

Поведението ни на този незабравим ден няма да отразява нашето отрицание към властта, а ще бъде израз на гражданската съвест и отношение към героичното минало на нашата страна.

Да живее България!

Палатков лагер Варна ”

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР